کاشی سنتی گل و مرغ مینیاتوری، یکی از پرطرفدارترین انواع نگارگری ایرانی می باشد، که ظهور آن به شکل کنونی به دوران صفویه بر می گردد. در این هنر ایرانی که به نوعی نقاشی روی کاشی می باشد، با الهام گرفتن از طبیعت و پرندگان نقش و طرح های اعجاب انگیزی توسط استادان ایران زمین خلق می شود.
کاشی گل و مرغ به دلیل ظرافت و پیچیدگی بالا در طراحی و اجرای آن بر روی کاشی، یکی از پر زحمت ترین و زیباترین نوع از کاشی های سنتی هفت رنگ به شمار می رود.
اگر شما هم از علاقمندان به این هنر زیبا هستید و به دنبال سفارش طرح دلخواهتان هستید می توانید با کارشناسان ما در ازتباط باشید.
مرکز فروش کاشی سنتی طرح گل و مرغ
کاشی گل و مرغ یا به عبارت دیگر کاشی مینیاتوری در دو نوع سفارشی و آماده تولید می گردد. کاشی سنتی آذین اصفهان، با طراحی و تولید این نوع کاشی توسط اساتید بنام و مجرب شهر اصفهان، به عنوان بزرگترین مرکز فروش کاشی های سنتی گل و مرغ در کشور می باشد.
شما عزیزان در هر شهر و نقطه ای از کشور که باشید می توانید اقدام به سفارش این اثر هنری کنید. این کاشی بنا بر سلیقه و طرح پیشنهادی شما قابل طراحی و تولید می باشد. صفر تا طراحی تا اجرای کامل آن با مشورت و هماهنگی کامل با شما انجام خواهد گرفت.
اگر علاقمندید تا کاتالوگ کامل و طرح های مختلف کاشی گل و مرغ را مشاهده کنید، با ما از طریق شبکه های اجتماعی در ارتباط باشید.
کاشی کاری گل و مرغ قاجاری
بسیاری این سبک از کاشیکاری را با نام کاشیکاری قاجاری می شناسند. دلیل آن هم علاقه پادشاهان این دوران به این هنر و در نتیجه رونق تازه، پیشرفت و تغییرات در کاشی سازی ایرانی بود.
استفاذه از رنگ زرد در کاشی های هفت رنگ گل و مرغ در دوران قاجار رایج شد. یکی از تغییرات اساسی در این هنر منتقل شدهاز دوران صفویهو زندیه، همین موضوع بود. این تغییر را می توان در کاشیکاری های بسیاری از کاخ های بجا مانده از آن دوران نظیرکاخ گلستان تهران مشاهده کرد.
آثار فاخر از کاشیکاری گل و مرغ را می توان در شهرهای بزرگ ایران مثل: تهران، اصفهان و شیراز مشاهده نمود. البته سبک کاشی سازی و کاشی کاری در هریک از این شهرها متاثر از فرهنگ و سلیقه تا حدودی متفاوت است.
کاشیکاری مسجد نصیرالملک نمونه ای بارز از تفاوت طرح و رنگ در کاشیکاری گل و مرغ می باشد. در کاشیکاری اینبنا اغلب از رنگ های صورتی گل سرخ و نقش درشت گل زنبق استفادهشدهاست.
تابلو گل و مرغ هفت رنگ مینیاتوری
استفاده از کاشی های تزیینی و مینیاتوری گل و مرغ در قالب تابلو درهر مکانی، تجلی گاه هنر و زیبایی خواهد شد. تکنیک بکار رفتهدر خلق ایناثر هنری هفت رنگ می باشد، که در آنبواسطه بازی رنگ ها می توانبرای هر سلیقه و فرهنگی اثری خاص و منحصربفرد رقم زد.
تابلو گل و مرغ هفت رنگی با توجهبهابعاد و فضای مورد نیاز طراحی و بصورت سفارشی ساخته می شود. استفاده از این نوع کاشیکاری در معماری سنتی در فضاهای مختلف، منجربه انتقال حس و انرژی مثبت به ناظران آن مکان خواهد شد.
طرح اولیه این تابلوها عموما بر اساس تراوشات ذهنی استادان بر روی کاغذ ترسیم و سپس تغییرات لازم برای طرح نهایی اعمال می گردد.
کاشی گل و مرغ ایرانی
استفاده از نقش و نگار بر روی کاشی ابتدا از کشورهای دیگر وارد ایران گردید. اما رفتهرفتههنر و نقوش ایرانی جایگاهخود را بر روی این کیمیا پیدا کردند. گل و مرغ در فرهنگ ایرانی اشاره به ارتباط عاشق با معشوق (گل نماد معشوق، مرغ یا پرنده نماد عاشق) دارد. همچنین، این نقش به حمد و ستایش پروردگار تشبیه می شود.
در کاشی گل و مرغ ایرانی بر خلاف گل و مرغ فرنگی، وجود رنگ های متنوع این هنر را به یک اثری هنری و خاص تبدیل کرده است. تابلویی کهاز ترکیب هنر نگارگری و رنگ آمیزی هفت رنگ بهرهبرده است.
اگر شما هم به دنبال بهره مند شدن از این هنر زیبای ایرانی هستید با ما در ارتباط باشید.
کاشی گل و مرغ از کجا بخرم؟
با توجهبهتخصصی بودنتولید ایناثر و ماهیت ظریف و پیچیدهبودناین هنر، پیشنهاد می شود تا فقط از کارگاههای تولیدی خوش نام و معتبر که از استادان چیره دست و ماهر بهره می برند تهیه کنید.
کاشی سنتی آذین با تولیدات عمده خود در تمام زمینه های کاشی های سنتی، افتخار بهره گیری از استادان چیره دست برای کارهای سفارشی و خاص مانند کاشی گل و مرغ را دارد.
با توجه به طرفداران این مدل کاشی، علاوه بر کاشی سفارشی گل و مرغ مینیاتور، طرح هایی با الگوهای تکرار شونده از این نوع کاشی را بصورت تولید تیراژ تولید می گردد. این تولیدات در قالب کاشی های گل و مرغ تکرارشونده در کارگاه تولید کاشی گل و مرغ آذین اصفهان قابل سفارش و تهیه است.
مراحل تولید و ساخت کاشی قاجاری
تهیه و تولید کاشی سنتی گل و مرغ مینیاتوری، بواسطه دست ساز بودن و ظرافت و پیچیدگی طرح و نقش، عموما زمانبرتر از دیگر تولیدات کاشی های سنتی است. ساخت کاشی های سنتی گل و مرغ هفت رنگ در 6 مرحله انجام می شود که به ترتیب عبارتند از:
- ترسیم طرح و نقش اولیه بر روی کاغذ
- انتقال طرح از کاغذ به روی کاشی
- خطاطی (در صورت نیاز)
- قلم گیری
- رنگ آمیزی
- پخت در کوره
کاشی گل و مرغ اصفهان
دوستداران و علاقمندان کاشی های سنتی و هفت رنگ کاملا به کیفیت و ظرافت کاشی های تولید شده شهر اصفهان آگاه هستند. دلیل آن هم اصالت و قدمت هنر کاشی سازی در این شهر تاریخی و فرهنگی می باشد.
یکی از بارزترین هنرهای کاشی سازی هفت رنگ دراین شهر، کاشی گل ومرغ اصفهان است که به جرات می توان گفت ظرافت و زیبایی آن بی نظیر است. ساخت تابلوی گل و مرغ ابتدا از یک کاشی سفید و ساده شروع می گردد اما با زحمت و تلاش فراوان، در نهایت تبدیل به یکی از زیباترین تابلوهای هنری در جهان می شود.
طرح های کاشی گل و مرغ اصفهان با اقتباس از طرح و رنگ های مختص این شهر تولید می گردد. اگر شما هم به دنبال خرید کاشی هفت رنگ اصفهان و کاشی گل مرغ هستید حتما با کارشناسان ما در تماس باشید.
کاشی گل و مرغ حوض و آب نما
یکی از مناسب ترین و چشم نوازترین مکان ها برای استفاده از کاشی های گل و مرغ قاجار پشت آب نما می باشد. عموما در قسمت جلویی آب نما حوض کاشیکاری شده وجود دارد که برای تزیین دیوار پشتی آن می توان از کاشی گل و مرغ استفاده کرد.
طراحی دیوار پشت آب نما به شکل طاق و هلالی می تواند جذابیت این موضوع را دو چندان کند. همچنین ترکیب سنگ و آجر و کاشی برای طراحی و اجرا دراین نقطه توصیه می شود.
نصب کاشی مینیاتوری گل و مرغ
در مراحل تولید کاشی سنتی گل و مرغ که در بالا اشاره کردیم، در مرحله قلم گیری بایستی پشت تمام کاشی ها به ترتیب چیدمان شماره بندی شود. این کار باعث راحتی کار در مراحل بعد ونهایتا نصب بی دردسر و دقیق آن در محل مورد نیاز می شود.
به دلیل پیچیده بودن برخی از طرح ها اگر شماره گذاری پشت کاشی ها نباشد، چیدن این پازل هنری کار بسیار دشواری خواهد بود. نصب این نوع کاشی تفاوتی با نصب کاشی های دیگر نداشته و فقط نکته آن نصب بر اساس شماره گذاری پشت کاشی ها می باشد.
با توجه به سطح مورد نظر می توان از چسب کاشی و یا ملات برای نصب و کاشیکاری استفاده نمود. اندازه گیری دقیق ابعاد هندسی منتظم و برداشت الگو برای اشکال و ابعاد غیر منتظم، منجربه پایان کاری زیباتر خواهد شد.
نقش و کاربرد کاشی مینیاتوری در معماری ایرانی
استفاده از کاشی ایرانی در هر فضایی در معماری ایرانی چیزی جز ارزش افزوده و زیبایی به آن مکان اضافه نکرده است. این ادعا را می توان در آثار تاریخی مختلف و فراوان در سرتا سر کشور بزرگ و تاریخی ایران مشاهده نمود.
استفاد از کاشی کاری مینیاتوری گل و مرغ در معماری ایرانی چه برای فضاهای داخلی و چه فضاهای بیرونی، باعث ایجاد هماهنگی بین عناصر مختلف معماری ایرانی با این هنر زیبا شد.
بکار گیری از این نوع کاشی در قالب تابلوهای دیواری، سردرب، تابلوی نمای ساختمان و همچنین سرامیک فرش در اماکن تفریحی مانند: هتل و رستوران های سنتی و منازل شخصی از جمله کاربردهای این کاشی خارق العاده است.