دسته‌بندی نشده

کاشی کاری اماکن مذهبی

کاشیکاری اماکن مذهبی

کاشی کاری اماکن مذهبی مانند: مساجد، نمازخانه، حسینیه و اماکن متبرکه یکی از اصلی ترین و مهم ترین شاخصه های تزیین در معماری ایرانی و اسلامی بشمار می رود. استفاده از کاشیکاری سنتی و اسلیمی دارای سابقه طولانی در ایران می باشد.

استفاده از کاشی های هفت رنگ به همراه خطاطی نوشته های قرآنی، همچنین طراحی و اجرای نقوش اسلیمی بر روی کاشی، توانست تحول عظیمی در معماری اسلامی ایجاد کند. نمونه این کاشیکاری ها را می توان در مساجد قدیمی و تاریخی کشور براحتی یافت.

برای مشاوره رایگان، سفارش و خرید کاشی مساجد و اماکن مذهبی یا ما در ارتباط باشید.

ساخت و کاشیکاری هفت رنگ مذهبی
کاشیکاری مذهبی هفت رنگ

کاشی هایی که‌برای کاشیکاری اماکن‌مذهبی مورد استفاده‌قرار می گیرد، اغلب کاشی های آماده‌ای نیستند. کاشی های مذهبی و اسلیمی با توجه‌به‌متن‌و ابعاد مورد نیاز در هر پروژه‌ای طراحی وساخته‌می شود.

ساخت و فروش کاشی های مساجد و مذهبی در کارگاه های کاشی سازی سنتی انجام می گیرد. مجموعه کاشی سازی سنتی آذین اصفهان، با تولید و فروش بدون واسطه و آنلاین کاشی برای کاشی کاری اماکن مذهبی در جای جای کشور در خدمت شما هم میهنان عزیز می باشد.

کاشی کاری کتیبه قرانی و کاشی سنتی اماکن مذهبی
کتیبه مسجدی

یکی از پرکاربردترین کاشیکاری ها و کاشی های تولیدی در مجموعه کاشی سنتی آذین مربوط به کاشیکاری کتیبه مساجد می باشد. کتیبه‌های مساجد اغلب آیاتی از کلام الله مجید هستند که با خط ثلث به عربی بر روی کاشی نگاشته می شود.

استفاده از کتیبه ها برای سردرب، نمای حسینیه، مساجد و بطور کلی اماکن مذهبی برای هر بیننده ای تجلی هنر، عرفان و معنویت است. ابعاد مورد استفاده برای کتیبه های قرآنی محدودیتی نداشته و با توجه به فضای پروژه و محل می تواند تغییر کند.

کاشیکاری محراب مسجد با کاشی مذهبی و هفت رنگ
ساخت و کاشیکاری محراب

در معماری اسلامی کاشیکاری محراب مساجد در جنبه‌های مختلفی همواره‌مورد توجه‌و اهمیت قرار گرفته‌است. کاشیکاری محراب امروزی، با الگو برداری از کاشیکاری های سنتی و قدیمی همچنان به‌سبک قدیمی ساخته‌می شود.

استفاده از رنگ های فیروزه ای و لاجوردی در کاشیکاری محراب و استفاده از ابزاره و تزییناتی مانند پیچ برای قسمت های هلالی و قوس دار و جووک برای زیر طاق می تواند بیش از پیش باعث زیبایی محراب شود.

کاشی گره ایرانی و اسلیمی
کاشی گره
کاشی کاری مذهبی هفت رنگ و کاشی گره ایرانی
کاشیکاری هفت رنگ و کاشی گره

یکی از بهترین کاشیکاری ها در جهان به کشور کهن و عزیزمان ایران تعلق دارد. کاشی کاری ایرانی در طول تاریخ دستخوش تغییرات بسیاری بوده است. استفاده و علاقه بسیاری از پادشاهان به هنر کاشیکاری و کاشی های سنتی باعث شد تا هم اکنون نیز در بسیاری از کاشی کاری اماکن مذهبی و تاریخی مانند: مسجد جامع عباسی اصفهان، مسجد نصیرالملک شیراز و کاخ گلستان تهران، شاهد این هنر زیبا باشیم.

انواع کاشیکاری سنتی ایرانی را در جدول زیر را به اختصار شرح می دهیم.

انواع کاشی کاری ایرانیویژگی ها و کاربرد  
کاشی کاری هفت رنگقسمتی ازخشت های لعاب دار برای داشتن شکل و طرحی واحد- مانند کتیبه قرآنی
کاشی کاری ترکیبیترکیبی از انواع کاشی های سنتی با یکدیگر
کاشی کاری معرقتلفیقی از تکه های کوچک وتراشیده شده کاشی ها در کنار یکدیگر برای تشکیل طرحی مشخص
کاشی کاری معقلیتلفیقی از اشکال و طرح های هندسی
کاشی کاری مشبک  کاشی های دارای شبکه (دایره ای، پله ای)- نمای هتل و دیوار
کاشی کاری نره ای یا صابونکیاستفاده برای تزیین و کاشیکاری گنبد
کاشی کاری گرهیک کاشی دارای شکلی قرینه با دیگر کاشی ها که با قرار گرفتن در کنار هم شکلی واحد را خلق می کند- استفاده برای اماکن های مذهبی و توریستی
جدول انواع کاشیکاری سنتی ایرانی
کاشی هفت رنگ و اسما الله برای نمازخانه
کاشی هفت رنگ نمازخانه

یکی دیگر از استفاده های کتیبه های هفت رنگ قرآنی و کاشیکاری مذهبی تزیین نمازخانه است. در برخی ادارات، مدارس و مجتمع های رفاهی به دلیل عدم احداث مسجد، از نمازخانه استفاده می شود.

استفاده از کتیبه های قرآنی بصورت دور تا دور می تواند تا حدود زیادی باعث زیبایی نمازخانه شود. تزیین کاشیکاری ستون مساجد و نمازخانه ها با کاشی های سنتی و مذهبی نیز از دیگر ایده های اجرایی برای این مکان می باشد.

کاشی کاری و اجرای نمای مسجد و اماکن مذهبی
کاشیکاری نمای ورودی مسجد

شناخت و علم طراحی در معماری اسلامی برای ساخت و کاشی کاری اماکن مذهبی بسیار با اهمیت است. استفاده از المان های اسلیمی، طرح و نقش های ایرانی و استفاده درست و بجا در انتخاب ترکیبات رنگی می تواند در نتیجه پایانی بسیار تاثیرگزار باشد.

مجموعه کاشی سنتی آذین با تولید وساخت کاشی برای کاشیکاری انواع اماکن مذهبی نظیر: مساجد و حسینیه ها، با برخورداری از کارشناسان خبره این حوزه، تاثیر بسزایی در ترویج هنر هفت رنگ و معماری اسلامی در ایران دارد.

اگر شما هم برای شروع پروژه ایده ای ندارید و حتی نمی دانید از کجا باید شروع کنید، پیشنهاد می کنیم حتما با کارشناسان ما مشاوره داشته باشید. استفاده از مشاوره های کارشناسان مجموعه قطعا برایتان کارساز خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *